Wessel van de Pol – Taxichauffeur

Wessel van de Pol werkt zo’n 7 jaar bij Noot als chauffeur op een rolstoeltaxibus. Hij vervoert dagelijks rolstoelgebonden personen, ouderen en kinderen naar school of dagbesteding. Daarnaast doet hij soms extra ritten tussendoor en op zaterdag.

“Voorheen was ik timmerman, een heel andere tak van sport. Ik heb zelfs mijn eigen huis gedeeltelijk gebouwd. Toen kwam de crisis en werden er beduidend minder huizen gebouwd. Ik was begin vijftig en kwam nog moeilijk aan het werk als timmerman. Het werd tijd om naar ander werk te gaan zoeken. Via een kennis kreeg ik een gouden tip: ‘is taxichauffeur niet wat voor je?’ Daar ben ik achteraan gegaan, een goede stap waarvan ik geen spijt heb gehad.

Ik vind het fijn om de medemens, die zelf niet daartoe in staat is, op een veilige manier van A naar B te brengen. Als echte doener vind ik het leuk om me extra in spannen voor de passagiers, daarom gaat mijn voorkeur uit naar het rolstoelvervoer. Soms moet je daarbij inventief zijn. Uit ervaring voel ik aan wie wel of geen behoefte heeft aan een praatje in de bus. Daar speel ik dan op in en zo maken we er een prettige en fijne rit van. Al met al dankbaar werk.

Het bevalt mij goed bij Noot. Het contact met collega’s is goed en laagdrempelig, dat spreekt mij aan, een fijne werksfeer. Ik heb altijd goed kunnen schakelen met iedereen bij Noot.

Het is voor een chauffeur wel van belang dat je van autorijden houdt en dat je sociaal bent ingesteld. Als je een dag ‘slechte zin’ hebt, moet je dat niet laten merken aan je passagiers. Daarnaast moet je ook consequent zijn, zodat men weet wat men van je kan verwachten, ook als dat soms betekent dat je wat strenger moet optreden tegen bijvoorbeeld schoolkinderen. Tenslotte heb ik de verantwoording over alle passagiers om die ook weer veilig af te zetten, veiligheid boven alles! De andere kant is dat ik op vrijdagmiddag bij een leuk liedje op de radio het geluid iets harder zet, zodat we met zijn allen gezellig mee kunnen zingen…. zo gaan we samen op naar het weekend!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze klanten