Leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer voeren wij uit in opdracht van gemeenten. Het is bestemd voor kinderen die niet naar school kunnen lopen of fietsen. Daar kunnen allerlei redenen voor zijn. Uw kind heeft een beperking die het moeilijk of onmogelijk maakt zelfstandig te reizen. Of de school is te ver, omdat het om een speciale vorm van onderwijs gaat.

Leerlingenvervoer en veiligheid

Dagelijks geeft u uw kind aan de chauffeur van Noot mee. Die verantwoordelijkheid is groot en nemen wij heel serieus. Veiligheid staat altijd voorop. Daarom voldoen we vanzelfsprekend aan alle veiligheidseisen die de wet stelt. Bovendien zijn alle voertuigen voorzien van onder andere ABS, ESP en winterbanden.

De chauffeur volgt niet alleen jaarlijks de trainingen rijvaardigheid, maar heeft ook de opleiding Leerlingenvervoer gehad. Daarin zitten onderdelen als omgaan met autisme, (zeer) moeilijk lerende kinderen en dergelijke. Ook krijgt elke chauffeur de opleiding Levensreddend Handelen.

Prettig

Routine is vaak het prettigst voor alle partijen, is onze ervaring. Daarom streven we ernaar het hele schooljaar hetzelfde busje op een bepaalde route te laten rijden, met een vaste zitplaats voor elk kind en dezelfde chauffeur. Deze komt aan het begin van het schooljaar persoonlijk kennismaken.

Gemakkelijk

Jaarlijks, in augustus, krijgt u als ouders een brief met daarin de spelregels die de gemeente heeft vastgesteld voor het leerlingenvervoer. Ook vindt u daarin uw log in voor ons webportaal. Op het webportaal ziet u de vervoerstijden en kunt u een kind afmelden voor een rit, bijvoorbeeld bij ziekte.

Interesse?

Wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor leerlingenvervoer? Neemt u dan contact op met uw gemeente. Voor vragen over het leerlingenvervoer dat Noot verzorgt, kunt u bij ons terecht. Vraag offerte aan

Onze klanten