Erik van Maurik – Touringcarchauffeur

Erik van Maurik werkt sinds 2016 als touringcarchauffeur bij Noot. Ook hij komt oorspronkelijk uit de bouw. Door zijn opa en een goede vriend kwam hij al jong in aanraking met het beroep touringcarchauffeur en besloot hij alvast maar zijn papieren te halen. Wat hij er mee zou doen, zou hij later wel zien. Nu werkt hij met een leuke club collega’s met een no-nonsense houding. Dat maakt dat hij nog elke dag plezier in zijn werk heeft.

“Het werk in de bouw is een zwaar beroep, met name in de kou en regen. Op een dag zag ik de vacature van Noot voorbijkomen: gezocht touringcarchauffeur mét ervaring. Die had ik niet, maar wél de vereiste papieren. Ik dacht ‘niet geschoten is altijd mis’. Wat bleek: gemotiveerde en enthousiaste touringcarchauffeurs in de dop zijn ook welkom bij Noot en zo is het allemaal begonnen. Nu zit ik alweer een paar jaar als chauffeur warm, hoog en droog op de touringcar. Elke dag breng ik met plezier jong en oud naar bijvoorbeeld de zwem- of gymles, pretparken, dierentuinen, kerstmarkten of zelfs een leuk dagje Intratuin.

Het is geen 9 tot 5 baan, dus je moet wel flexibel zijn. Daarentegen ben ik niet dagen achtereen van huis, wat erg prettig is. Het is een leuke afwisselende baan, die goed te combineren is met mijn sociaal leven.

Ik vind het belangrijk dat de mensen een zorgeloze en gezellige rit ervaren, zodat de klant de volgende keer weer voor Noot kiest. Daarom bereid ik me altijd goed voor op de rit en de groep die ik ga rijden. Ik ga voor die glimlach en doe graag wat extra’s voor mijn passagiers. Zoals een klein beetje extra aandacht bij het rolstoelvervoer. Mensen die door hun mobiele beperking heel veel binnen zitten, zie je dan weer opleven met zo’n dagje uit. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen en dat raakt me dan.”

Onze klanten