Dennis

Dennis, chauffeur én muziekdocent

Dennis is chauffeur en rijdt dagelijks kinderen van en naar ODC De Carrousel in Hoorn. De Carrousel is een orthopedagogisch dagcentrum voor jongeren tot 18 jaar met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Niet ieder kind kan al naar het reguliere onderwijs en dan is een dagbesteding als bij De Carrousel een goed alternatief.

“Wij rijden nu en jaar routes voor Esdege-Reigersdaal waar De Carrousel onderdeel van is. Ik vind het geweldig werk, ik rijd deze kinderen met enorm veel plezier. Het is ook een prachtige school, of nou ja, dagbesteding dan. Als je elke dag met de kinderen rijdt, dan krijg je ook een band met ze. En niet alleen met hen, ook met de ouders en begeleiders. Als chauffeur ben je immers een essentieel onderdeel van hun dag. Omdat veel van deze kinderen extra hulp nodig hebben, is er op mijn routes ook altijd een begeleider. Ik sta er dus nooit alleen voor.

Ik ben niet alleen chauffeur, ik ben ook de muziekdocent. Dat kwam zo; We hebben regelmatig werkoverleg tussen de chauffeurs, de begeleiders en de locatiemanagers. Daar hoorde ik dat De Carrousel op zoek was naar een muziekdocent. Ik houd zelf ook veel van muziek en ik speel onder andere bandoleon, je weet wel, dat instrument van de tango. Ik dacht dat dit goed te combineren zou zijn. Maar ja, het was natuurlijk wel de vraag of ze dit van een chauffeur zouden verwachten. Toch heb ik de stoute schoenen aan getrokken en gesolliciteerd. En ik ben aangenomen! Ik heb nu een prachtige combinatie: rijden en lesgeven. Ik kan dat gemakkelijk samen doen en nu kan ik de kinderen nog meer meegeven, dat is erg leuk. Door de muziek geef je ze op een andere manier aandacht en kun je ze op een andere manier bereiken. Ik vind de combinatie erg leuk. Zo zie je maar dat je als chauffeur in het groepsvervoer nog van alles erbij kunt doen. Want een fulltime baan als chauffeur ligt niet zomaar voor het oprapen. Nu doe ik mijn routes in de ochtend en de middag, en de tussenliggende tijd besteed ik aan andere dingen, zoals de muzieklessen. maar het is wel bijzonder als je twee banen hebt die met dezelfde locatie te maken hebben. Dat geeft wel iets extra’s voor mij.”

Onze klanten